Karin i Kalifornien

Karin i Kalifornien
 
I början av 2015 åkte jag tre månader till Los Angeles, USA, för att vara hos Grand Prix-ryttaren Mette Rosen­crantz. Detta för att få inspiration och möjlighet att rida på väl­utbildade hästar och dessutom avlasta Mette med träningar och kunders hästar.

Tiden hos Mette gav mig insyn i hennes tydliga utbildnings­system, målet GP för tävlings­hästarna med fokus på bärighet, under­satta bakben och efter­gift från ”basen på nacken”. Hon använder till mesta del dressyr­programmens olika vägar från första delen i upp­värmningen till sista steget i av­värmningen. Att aldrig slarva med hörn­passeringar eller att rida ”vaga” vägar är hennes filosofi.

Mettes kunder/elever som tävlade fick alltid också tydliga mål uppsatta, där det reds program som avstämning med jämna mellan­rum för att sedan gå ut på tävling när ekipaget var färdigt för det. Att arbeta med att filma ekipaget var viktig del i utbild­ningen av eleverna, att vara sin egen instruktör!

Jag som ridit unghäst hela livet hade stor nytta av att komma in i systemet med äldre hästar, att rida på mindre vägar och arbeta mer samlande redan från början. Även min sits behövde stärkas upp och få mer stadga i arbetet med de skolade hästarna, mer inramande skänkel som starkt håller hästen i balans medan handen hålls väl framför och lossad.

En otroligt nyttig och rolig tid där team­work var ett ledord. Mette ger generöst av sig själv och sin kunskap, syn på företag­ande och häst­hållning. Hon har stora fram­gångar i sin ridning och är alltid på väg framåt, verkligen en förebild!

Varje vecka dokumenterade jag i nättidningen Ridsport genom min blogg, Kalifornien­bloggen, som finns länkad här på sidan. Där kan du läsa mer om mina upp­levelser på anlägg­ningen Mill Creek samt den vardag jag levde i Pacific Palisade och omgivningarna.

Vill du veta mer om Mette besök hennes hemsida och fb sida:
www.metterosencrantz.com/
www.facebook.com/metterosencrantzdressage

Här är länk till min Kalifornienblogg:
www.tidningenridsport.se/Blogg–debatt/Bloggar/Kalifornienbloggen/

Nedräkning har börjat…till hemresan mot Sverige!

Nu är dagarna i Kalifornien räknade, på fredag åkIpad 2015 147gen efter 3 månader. Resan jag gjort har varit nyttig på alla sätt, jag har fått en nystart i både kropp och själ! Ser fram mot en fortsättning med möjligheter att åka tillbaka till USA men också att få sätta igång min egen verksamhet i Sverige!

Du följer väl Kaliforniabloggen ?

Häng med mig i mitt dagliga reflekterande om allt som händer på min resa till Mette Rosencrantz Dressage i LA.
Allt om mina funderingar runt ridning, träning av dressyrelever, tömkörning, miljöbeskrivningar och allt som händer på den mysiga anläggningen Mill Creek på bergen i Topanga.
Jag bloggar på Tidningen Ridsport: Tidningen Ridsport – Kalifornienbloggen

Då är biljetten till LA, Californien beställd!

mettetaisonchicagoUnder 2015 års första 3 månader kommer jag vara hos Mette Rosencrantz på hennes anläggning i Topanga utanför Los Angeles. Tar en möjlighet  som kommer kanske bara  en gång i livet,  att få möjlighet att utvecklas i en underbar miljö för att sedan komma hem i vår och ägna mig 100% åt Equitrain.

 

 www.metterosencrantz.com/home.html
 
 
Norwegian