Inspiration och uppstart hösten 2018!

Efter en het sommar med en hel del letandes efter svala tidpunkter att rida och tömköra på, är hösten an­tågande med klar luft och behagliga rid­temperaturer. Nu startar en mer intensiv tränings­tid och upp­byggnad av hästarna, utbild­ning av våra yngsta hästar och varför inte en boost av  vår egen inspiration. Titta in på min hem­sida för mer information! Några tips ! Boka kurs i tömkörning till er anläggning eller ridskola. Till exempel 4 ggr under hösten, teori­pass samt lös­görande arbete, bom övningar, påbörja samling… Organisera clinic på er anläggning, unghäs­tutbildning, töm­körning eller båda… med teoripass och live i ridhuset. Har du inackorderingsstall, eller tävlings­anläggning? Utveckla hästarna hopp/dressyr genom regelbunden tömkörning 1-2 ggr/månaden, jag kommer ut! Ryggproblem, stelhet, oliksidighet?! Töm­körning är en effektiv tränings­metod för dessa hästar. Tar emot dig och din häst även på hemmaplan utanför Flyinge! Gå min webbkurs på Team Hästkraft, unghäst­utbildning med inridning som tema. Här får du massor av tips och råd om all hantering, inlärning och utbild­ning av din unghäst. Du har dessutom tillgång till personlig råd­givning under kursens gång om du har egen häst som skall ridas in. Startar 3 september.Unghästkurs      

Ett år har gått….

Så har det gått ett år sedan flytt till Hammar­lunda gård, ett år av många nya möten, resor och en hel del hästar på töm!

Jag har varit 2 gånger till Hongkong, Beas River Equestrian Club hit­tills och en tredje resa är bokad till slutet av November. Där utvecklas både hästar och ryttare, de hästar som varit i mitt system de 6 gånger jag varit där visar resultat på bättre lös­gjordhet och balans. De arbetar i bättre form och deras ryttare kan lättare komma till effektivare  ridning.

Har även jobbat med personalen, bla teoretiskt undervisat i töm­körning och kunskap om arbete från marken. Hoppas fortsätta med detta då det ger ett större genomslag om alla in­blandade försöker arbeta hästar och ekipage med samma mål och tankar om utveckling. Har haft besök från Hongkong också,  en av de unga ryttare som satsar på dressyr har varit 3 veckor på gården i sommar, hon har tränat på mina hästar Diamond och Electric. Lärt sig mycket om skötsel av så väl häst som stall, besökt Falsterbo Horse Show, Tullstorp och en hel del andra platser då hon också letar häst att importera till HK. På Hippsons webbplats kan man läsa mer om mina resor till HK.

Har haft en hel del kurser under året, Onsala och Kungs­backa, fasta träningar på Åsjömads Semin, Laholm, varje månad som fortsätter under kommande år. Dessutom en upp­start i höst med kurs där första helgen i september. Varit på återbesök till mina islands­hästar och ägare i Char­lottenlund/­Köpen­hamn, de fungera mkt bra på töm, inte helt lätt men nyttigt att renodla gång­arterna från marken. Även varit till Norrköping, Klastorps dressyr, Lotta Jern­hammar/­Cidheden som rider min fina uppfödning Chloe och haft clinic/kurs. Och jobbat under vår­terminen som vikarie på Flyinge AB med dressyr­undervisning på SRG (Sveriges Ridgymnasium) vilket kändes roligt, tillbaka till mina rötter!

Många timmar har det blivit i både bil, sadel och töm… så privilegierad jag känner mig, att försörja mig på mitt yrke och passion… att få möta alla dessa fina hästar, utmanas till att utvecklas… ständigt lära  mer om hästar och träning, möta människor med samma passion som vill lära, vill förstå, vill utvecklas! Jaa Hallelulja!

Jag har tävlat en hel del, Diamond har gått många många Msv B 5 …och ett gäng Msv A 1, tufft med piruett­erna och allmänt hålla lugn och koncentration. Min fina spända häst jobbar sig stadigt framåt och uppåt, tid att debutera P St G i höst.

Electric har gått Lätt A/Msv C och haft fina resultat, utveck­lades enormt under våren och är nu såld, precis i dagarna lämnat gården för att flytta till Värmland.

Frontalis har haft det  jobbigt med åter­kommande kolik under våren, det har i nuläget varit lugnt i ca 1 månad, hoppas hittat rätt med foder­stat. Han känns väldigt fin just nu och jag ser  en möjlighet att kvala honom till 5 års Breeders,men jag skyndar ju lång­samt och lyssnar in mina hästar så vi får se och bedöma läget under kommande månad.

Jag hoppas på en höst med härliga möten med häftiga hästar, nya och gamla kunder, fler förfråg­ningar om kurser, clinics. träningar mm. Att arbeta hästar allsidigt är inte alltid lätt med våra blöta, hala kalla vintrar, ridhus många dar i veckan… men att då töm­köra som alternativ är outstandning… Samlingen blir naturlig när vi inte belastar ryggen, driv­ningen effektiv då vi är på marken, och ögat ser så mycket som sedan kan tas med upp på ryggen och kännas! Jag har kunder med hästar som har bekräftade skelett­förändringar, de kan hållas mjuka och balanserade m h a korrekt töm­körning, då också fungera bättre under ryttare. Veterinärer borde skiva recept till träning på töm, försäkrings­bolag borde kräva det som  alternativ till rehabilitering…

Välkomna och ta en kölapp!

 

Ny hemmabas för Equitrain

En händelserik sommar!!

Efter ytterligare en Hongkong resa i slutet av maj, kurser och clinics i juni, flytt från härliga Munkeberg i Kristianstad där jag tillfälligt hyrde in mig, har jag slutgiltigt lämnat min gård i Blentarp. Efter flytten är min bas för verksamheten nu Hammarlunda gård, ca 5 km öster om Flyinge.

Det är en fin privat dressyr­anläggning med bra faciliteter för min verksamhet och härliga människor. Redan har jag, hästarna och kunder börjat trivas här. Ridhus och utebana 20 x 60 med bra underlag, charmigt stall, härliga långa backar att klättra i, stora hagar och ett lugn som ger energi!

Under hösten fortsätter jag att ha träningar varannan måndag i Kävlinge hos Göran och Helen Björkman, varannan onsdag på Stall HC i Blentarp, kommer även att ha regelbunden tömkörning och unghästträningar hos Jeanette Lilja, Åsjömad Semin & Avels i Laholm.

OBS!! OBS!! Min webbkurs i unghästutbildning börjar 4 september, läs mer om den här kursinbjudan på Team Hästkraft.
Kursen innehåller texter och filmer samt kontakt med mig och andra kursdeltagare där vi kan diskutera och du få hjälp av mig med svar på dina frågor. Välkommen att hänga med om du är intresserad av hästutbildning eller kanske vill ha lite stöttning under utbildning av din egen häst.

Frontalis

Mina hästar fortsätter att utvecklas, Diamond går mot P St G i å Frontalis skall gå 4 års kval till Breeders, Electric skall ut på tävlingsbanorna och är samtidigt till salu för rätt kund!
Välkommen att boka in kurser, träningar av ryttare/häst, clinics mm!

Hongkong sommaren 2017

I början av sommaren var jag än en gång i Hongkong. Denna gång för två veckors träning av nya och gamla elever, äldre och yngre. Som tidigare en härlig upplevelse med denna fina anläggning och träningsvilliga elever med hästar som oftast är bussiga och med på noterna, både i tömkörning och ridning. Många fina pass med ryttare och hästar och en hel del god mat och samvaro!

Tömkörning till alla, oavsett storlek eller ras!!

Äntligen är våren här…..välkommet efter en lång tuff vinter.

Munkeberg är underbart när gräset börjat spira,och här startar kursverksamheten redan i denna månad.http://www.munkeberg.se/se

Känner mig inspirerar att komma ut i Sverige och världen för att jobba med ekipage som vill utvecklas. Har precis varit i Danmark och haft clinic/kurs för islandshästekipage. I maj skall för jag 4 e gången till Hongkong jobba med fullbloden.

Och nu väntar jag på fler uppdrag från er !

För  det  dags att rykta av vinterpälsen på alla våra hästar, sätta upp mål…långsiktiga och kortsiktiga, om det inte redan är gjort.Och varför inte tänka lite nytt? Att starta upp regelbunden träning med tömkörning i fokus är en satsning som ger resultat på sikt men även relativt snabbt. Eller en kurs/clinic på er klubb eller anläggning som kan inspirera alla att börja jobba sin häst från marken.

 

Satsar du på att tävla i vår? Regelbunden tömkörning ökar möjligheten för bättre prestationer, och dessutom ökad hållbarhet för din tävlingshäst oavsett gren och nivå du är på!

Är du ponnyförälder??  Då är det super bra att lära dig tömköra korrekt. Att hjälpa ditt barn/ungdom att tömköra ponnyn när skolan är tuff, (eller ponnyn är tuff) och tiden inte räcker till för ridning. Hjälp till att bygga upp och lösgöra ponnyn med tömkörning, det ger ett effektivt resultat för ekipaget oavsett nivå. gren eller ålder. Här kan du verkligen påverka utvecklingen för ditt barn och ponny!

Har du islänning?? Då är det  en god ide att tömköra din häst, för att hjälpa till att renodla gångarterna, öka ryggverksamhet och smidighet. En träningsmetod som ger resultat, jag  har fått  mer erfarenhet under året av att tömköra islandshästar, och tro mig …de mår riktigt bra av tömkörning.

 

 

 

Drop in på Munkeberg!

Då har jag landat här sedan några dagar på den fina gården Munkeberg söder om Kristianstad. Kallt och mörkt som det är i Januari men med en känsla av att ljuset närmar sig och att fåglarna sjunger på ett lite gladare och hoppfullare sätt vissa stunder.

Hästarna har börjat känna sig hemma efter några spända dagar, nu ser dom ut att trivas i sina stora boxar och hagar. Vilket projekt att flytta hela verksamheten och sig själv… men jag har haft god hjälp av fina vänner och trygga söner. Vad vore man utan sina närmaste när det gäller stora händelser i livet..img_2705

Tanken är att nu starta upp en ny kundkrets här i området, sammarbeta med Marie på kurser, tömköra och hitta ekipage som behöver hjälp med dressyren eller markarbetet. Har även en till två platser för utbildningshästar, den första kommer i Februari.

Vissa dagar i veckan kör jag söderut, glädjande har jag kvar mina ekipage i Blentarp och Kävlinge,  startar också en tömkörningskurs på Sydslätten även detta år. Kommer  att resa österut igen under 2017, första resan tillbaka till Hongkong blir i slutet av mars, sedan ligger ytterligare 2 resor dit under planering. Får förhoppningsvis även hit några av mina elever från HKG under sommaren, och är då i behov av att låna/hyra trevliga dressyrhästar.

Hur kommer då min verksamhet här att se ut? Ser fram emot att fortsätta utbilda fina hästar, både mina och andras, på torsdagar kommer jag köra “Drop in” här på Munkeberg tex, då är jag tillgänglig för tömkörning och träningar under hela dagen, bara att boka tid. Pris 550 kr / 45 min.

I stallet just nu, Diamond (mål 2017, P St G), Electric (till salu) och Frontalis (mål 2017. 4 års champ.)  1 feb Donna,  e Sir Donnerhall.img_2703

 

Kristianstad here I come

Nytt spännande samarbetets_dsc_8741ed2

I januari 2017 flyttar jag och mina hästar och min verksamhet, Equitrain, till Munkebergs Gård.  Det ska bli så fantastiskt kul och spännande, och att dessutom få en samarbetspartner, Marie Johnsson, ägare till denna fantastiska gård från medeltiden strax utanför Kristianstad.

På Munkebergs Gård handlar det mesta om hästar. Här bor och driver Marie utbildnings- och hästverksamhet. Marie har lång erfarenhet både ifrån hästvärlden som tränare, och utveckling av människor inom företagsvärlden. Maries mål är att erbjuda träning, ridläger och helgkurser med det där lilla extra, något utöver det vanliga. Både när det gäller träningsupplägg, boende och mat. Länk till Munkebergs Gård

Marie är utbildad C-tränare i dressyr och instruktör i Centrerad Ridning med specialinriktning på att utveckla ryttarens sits. Fokus ligger på att hitta balans och harmoni i samspelet med hästen utan muskelstyrka och tvång. All undervisning utgår från att hitta den följsamma och ändamålsenliga sitsen som möjliggör för hästen att uföra rörelser avslappnat och i balans.  

Nya unika utbildningskoncept – naturligtvis kommer jag och Marie med våra olika och gemensamma erfarenheter att erbjuda intressanta upplägg på kurser, läger och träning. Nu kan du boka in din häst för vidareutbildning eller inridning, boka en clinic hos dig eller träning hos oss. Vi drar igång efter nyår den 9 januari.

Kurshelg – öka hästens hållbarhet

Välkommen på weekendkurs – Öka hästens hållbarhet

27-28 augusti – en helg med fokus på din hästs ridbarhet och hållbarhet.
Hur kan du underhålla hästens hälsa och förebygga problem?

kursKarinGoran-kursaug2016-500pxProgram
Lördag fm: Miniclinic med teori om musklernas funktion. Öka din hästs håll­barhet med lös­görande övningar och stretching. Genom­gång av övningar.
Lördag em och söndag fm: Ridpass/­töm­körningspass med enklare genom­gång och behandling av hästen, därefter fortsatt träning.

Om kursen:
Tid: 27-28 augusti på Stall HC, Blentarp
Pris: 4.000 kr
Anmälan och frågor till:
Karin Engström 0708 55 26 28
equitrain@telia.com
Sista anmälningsdag: 15 augusti

 
 
Klicka på den lilla bilden här för att
läsa/skriva ut inbjudan som PDF

kursKarinGoran-kursaug2016

Unghästkurs på webben!

Unghästkurs
Nu är det snart dags för en unghästkurs på Team Hästkraft igen!
Skynda dig om du vill vara med, det finns några platser kvar.
Kursen börjar den 1 september och håller på åtta veckor.

Anmäl dig genom att
1. Registrera dig som användare på Team Hästkraft
2. Anmäl via maill till mig equitrain@telia.com, märk mailet med “Anmälan unghästkurs”
3. Sätt in kursavgiften, 700kr, på mitt bankgiro 218-0511

Välkommen!

ps
du kan också läsa om kursen här på Team Hästkrafts kursinbjudan
ds

Gott nytt år till alla mina kunder!

Gott nytt år till alla mina kunder!

IMG_2574chloebreeders700

Vår uppfödning Chloe på Breeders 4 års championat 2015

Vilket år 2015 var för mig och min lilla firma… två långresor, flera inom landet, med massor av lärdom och nya kontakter, underbart, jag älskar att lära känna nya hästar och människor.
Tänk att vi människor kan förenas oavsett ursprung vart vi på jorden lever, vilket kön vi är eller i vilken ålder vi befinner oss… runt kärleken till ett djur och intresset i en konstform och sport! Härligt perspektiv!
Hoppas 2016 fortsätter i denna anda, kommer troligen åka till Hongkong igen under året och när jag pratar med Mette (som nu tävlar i Florida) längtar jag även tillbaka till USA. Mina träningar i Östersund är redan inbokade hela året, även föreläsningar och kurser i tömkörning runt om i landet. Vi kommer att ställa ut Pferdeboxen på Falsterbo i sommar och jag hoppas på att få igång den verksamheten starkt efter det.
Älskar kvalitet oavsett om det är hästutbildning eller boxinredning, då är det kul att jobba!
 

horse_de-logofrånpdf

Men borta bra men hemma bäst… ser fram emot att utveckla fler ekipage och hästar på hemmafronten också, har många som är på G med sin ridning. Kanske tävling är inte allas mål men utveckling av sin häst och sina egna färdigheter som ryttare har alla som rider för mig som tydligt mål!
För egen del är ett av målen att få börja tävla igen (Diamond anmäld till sin första riktiga klass i slutet av januari!!) Ser verkligen fram emot att komma ut och träffa alla trevliga vänner som finns därute på tävlingsplatserna.
Ser också fram mot att ta fram ett antal 3 och 4 åringar, både som ryttare och tränare, inte minst mina egna fina unghästar Electric och Frontalis. Hoppas också kunna hjälpa mina kunder sälja hästar när det är aktuellt.

Vill välkomna er till Equitrain 2016, boka in era hästar, beställ er stallinredning, boka kurser, föreläsningar eller träningar.

Väl mött!
Karin❣

Läs mer

Hitta Equitrain på Facebook här!

Läs om mina resor till Hong Kong och till Kalifornien i bloggen!